​Pumptrack poligoni spodbujajo trajnostno mobilnost

Teden mobilnosti nas je spodbudil, da izpostavimo prednosti pumptrack poligonov na področju spodbujanja trajnostne mobilnosti v urbanih okoljih. 

Kolesarjenje ter ostali pripomočki kot so rolke, rolerji, skiroji, itd., predstavljajo trajnostno obliko transporta. Vendar pa lahko na podlagi statistik ugotavimo, da se ljudje vedno manj gibamo, posledično pa se tudi za premagovanje krajših razdalj poslužujemo konvencionalnega transporta, ki bremeni okolje. Ključni razlog za pomanjkanje zanimanja za trajnostne oblike transporta je predvsem udobje, ki ga nudi denimo vožnja z avtomobilom. Vendar pa lahko to spremenimo, če trajnostni transport predstavimo, kot zanimivo in privlačno doživetje ter prebivalce navdušimo nad kolesarjenjem ter podobnimi aktivnostmi.


Pumptrack poligoni predstavljajo varno in privlačno okolje za kolesarje in vse ostale, ki uporabljajo pripomočke na kolesih, kjer se še tako neaktiven posameznik navduši nad gibanjem. Seveda se to sliši neverjetno, vendar pa lahko to izjavo podkrepimo z obiskanostjo pumptrack poligona, ki smo ga letos poleti postavili v ljubljanskem Tivoliju.

0 0