Liga Pumpaj Slovenija je zaključena

V soboto 20. septembra smo z zadnjim finalnim tekmovanjem v Odrancih uspešno zaključili serijo tekmovanj na pumptrack poligonih Pumpaj Slovenija. 12 kvalifikacijskih tekmovanj ter 4 finalna, ki so se odvijala na pumptrack poligonih po vsej Sloveniji se je udeležilo preko 700 tekmovalcev na kolesih, rolkah, skirojih in drugih rekvizitih. Najmlajša tekmovalka lige je imela le 2 leti, najstarejši tekmovalec pa skoraj 60, kar dokazuje, da pumptrack poligone uporablja zelo širok spekter uporabnikov.

Samo v zadnjih dveh letih smo v Sloveniji zgradili preko 30 asfaltnih pumptrack poligonov. Da bi uporabnike podučili o pravilni in varni uporabi ter jih motivirali za vsakodnevno vadbo, smo se skupaj z občinami, kolesarskim klubom BSX in gorskokolesarskim portalom Mtb.si odločili organizirati serijo tekmovanj na pumptrack poligonih. 


Z zadnjim finalnim tekmovanjem smo dobili tudi skupne zmagovalce lige. V kategoriji do pet let je skupna zmagovalka postala Mara Bella Perić, v kategoriji 6 - 9 let je skupno zmago osvojil Jošt Ložar, v kategoriji 10 do 13 let Miha Čeh, v kategoriji 14+ Tilen Frank, v kategoriji Open pa Miha Čeh.


Zaradi dobrega odziva tekmovalce, občin in partnerjev ter novih poligonov, ki smo jih zgradili v letošnjem letu, bomo ligo v prihodnjem letu še razširili in nadgradili.


Več o ligi Pumpaj Slovenija si lahko preberete na spletni strani pumpaj.si

0 0