Pumptrack poligon tudi v Kočevju

Kočevsko hitro razvija razvija gorskokolesarske turistične produkte in namensko infrastrukturo. Mreži gorskokolesarskih enoslednic, pa smo tekom vikenda dodali tudi asfaltni pumptrack poligon, ki bo popestril dogajanje ob izhodišču poti in k aktivnemu preživljanju prostega časa pritegnil tudi najmlajše kolesarje ter uporabnike rolk, rolerjev, skirojev in drugih rekvizitov na kolesih.

Kočevje je bilo zaradi razgibanega terena in gozdnega prostora od nekdaj atraktivno za gorske kolesarje. Pred tremi leti pa so k razvoju namenske infrastrukture in pripadajočih turističnih produktov pristopili sistematično. Na območju nekdanjega smučišča v Dolgi Vasi so lokalni gorskokolesarski zanesenjaki združeni v kolesarskem klubu Melamin s pomočjo občine začeli graditi namensko gorskokolesarsko infrastrukturo, ki se je do danes razširila v mrežo ročno in strojno grajenih poti ter spretnostni poligon. Infrastruktura ter celovit turistični produkt z organiziranim prevozom koles in kolesarjev ter ostalimi specializiranimi storitvami, v Kočevje pritegne gorske kolesarje od blizu in daleč.


Ob izhodišču poti se nahajajo klubski prostori s ponudbo za kolesarske goste, zato se na tem območju zadržuje večje število kolesarjev. Prav tako se v neposredni bližini nahaja spretnostni poligon. V želji, da bi popestrili dogajanje ob samem izhodišču, hkrati pritegnili predvsem najmlajšo populacijo k aktivnemu preživljanju prostega časa, se je porodila ideja o umestitvi asfaltnega pumptrack poligona. Vse več je namreč tudi gorskokolesarskih družin, kjer kolesarijo prav vsi člani družine, vključno z otroci. Asfaltni pumptrack poligon pa bi zaradi trde površine, ki omogoča ne le vožnjo s kolesi, temveč tudi z drugimi športnimi rekviziti, v sam kolesarski center pritegnil tudi širši spekter lokalnega prebivalstva.


Na 530 m2 smo uspeli umestiti razgiban asfaltni pumptrck poligon, ki je zaradi upoštevanja široke palete varnostnih standardovprimeren tako za najmlajše uporabnike na poganjalcih, kot tudi za izkušenejše kolesarske zanesenjake, ki lahko koristijo tehnično zahtevnejše linije. Poligon so že ob dokončanju del zasedli prvi uporabniki, v skladu s pričakovanji pa pumptrack privablja ne le kolesarje temveč tudi ostale uporabnike iz lokalnega okolja.


Vas zanimajo možnosti za umestitev pumptrack poligona v vašem kraju? Kontaktirajte nas in z veseljem vas obiščemo ter z vami preučimo možnosti za umestitev.

0 0