Pumptrack poligoni in nova uredba o razvrščanju objektov

Pred časom smo že pisali o spremembah, ki jih prinaša nova uredba o razvrščanju objektov. Ker uredba še ni bila uveljavljena smo prejeli precej vprašanj o umeščanju pumptrack poligonov po 1.6.2018. Po objavi uredbe 1. junija v Uradnem listu tovrstnih dvomov ni več, saj je uredba tudi formalno veljavna. Preberite si ključne spremembe, ki jih uredba prinaša na področju umeščanja pumptrack poligonov.

Ključne spremembe, ki jih uredba prinaša na področju umeščanja pumptrack poligonov:

  • Pumptrack je enostavni objekt v kolikor je njegova površina do 100 m2 (prej 1.000 m2).
  • Pumptrack je nezahteven objekt v kolikor je njegova površina do 1.000 m2 (prej 10.000 m2).
  • Pumptrack je manj zahteven objekt v kolikor je njegova površina med 1.000 m2 in 5.000 m2.
  • Pumptrack je zahteven objekt v kolikor njegova površina znaša nad 5.000 m2.

Celotno besedilo uredbe si lahko preberete v Uradnem listu.


Večina pumptrack poligonov se v skladu z novo uredbo uvršča med nezahtevne in manj zahtevne objekte. Za obe vrsti gradnje je potrebno pridobiti gradbeno dovoljenje, vendar sta trajanje postopka in obseg dokumentacije pri manj zahtevnih objektih bistveno daljša in obširnejša. Na samo trajanje postopka sicer ne moremo vplivati, za pripravo ustrezne dokumentacije pa v našem podjetju poskrbita arhitektka in gradbenega inženirja z večletnimi izkušnjami na področju umeščanja asfaltnih pumptrack poligonov. 


V kolikor želite izvedeti več o postopku umeščanja pumptrack poligonov v skladu z novo uredbo, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo svetovali.

0 0