Pumptrack v Škofji Loki je zaključen

Zaključili smo z gradnjo asfaltnega pumptrack poligona v Škofji Loki. Poligon, ki se s 420 m2 asfaltne vozne površine uvršča med večje v Sloveniji, smo umestili na degradirano območje nekdanje vojašnice.

Na območju nekdanje vojašnice se že sedaj zbira veliko otrok in mladine, saj se tam nahajajo mladinski kulturni center, skate park in košarkarsko igrišče. Pumptrack je tako logična dopolnitev obstoječe ponudbe za mlade, saj je namenjen tako različnim starostnim skupinam kot tudi različnim rekvizitom od poganjalcev, rolk, rolerjev, koles itd. S skorajšnjim odprtjem vrtca v neposredni bližini poligona pa se bo spekter uporabnikov še razširil. Poleg pumptracka je predvideno tudi odprtje gostinskega lokala, kjer bodo lahko starši v sproščenem vzdušju počakali na svoje nadobudne uporabnike poligona. Uradno odprtje poligona je predvideno 10. julija, do takrat pa je občina zaradi neučakanosti bodočih uporabnikov morala zagotoviti celo fizično varovanje. V kolikor bi se pumptrack začel nemudoma uporabljati bi se namreč poškodovala sveže položena travna ruša. Umestitev pumptrack poligona je delno sofinancirala Fundacija za šport, upravljal pa ga bo Zavod za šport Škofja Loka.


Vas zanimajo možnosti za umestitev pumptrack poligona v vaši občini? Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali do ustrezne rešitve.

0 0