V aprilu zgradili 4 pumptrack poligone

Muhastemu aprilskemu vremenu navkljub smo v preteklem mesecu uspeli zgraditi 4 Koloparke oziroma asfaltne pumptrack poligone.

V Dugi Resi na Hrvaškem smo zgradili že drugi pumptrack poligon na Hrvaškem v letošnjem letu. Poligon, ki obsega 500 m2 smo umestili v neposredni bližini obstoječe športne infrastrukture in otroškega igrišča. Za investicijo v tovrsten športni objekt so se mestne oblasti odločile zaradi širokega spektra uporabnikov, ki jih tovrstni objekt naslavlja. Navkljub trenutni situaciji s COVID 19 pa smo v petek 28.4 uspeli izpeljati tudi uradno otvoritev v sklopu katere smo poskrbeli tudi za prikaz pravilne in varne uporabe ter nudili brezplačne inštrukcije in izposojo opreme.


O pumptracku, ki se nahaja v Trničah v občini Starše smo že pisali. V sodelovanju z lokalnim športnim društvom in gradbenim izvajalcem, ki je poskrbel za pripravljalna dela in ureditev okolice, smo ga umestili v sklopu novo nastajajočega športnega parka. Poligon se prav tako razteza na cca. 500 m2 površine.


V aprilu smo zaključili tudi z gradnjo Koloparka v Radovljici. Tam se poligon nahaja v sklopu Športnega parka Radovljica, v neposrednem središču Radovljice. Zaradi vizualnega izgleda smo pumptrack deloma vkopali, tako da višinsko manj vpliva na izgled športnega parka. Poligon obsega 700 m2 površine.


Z gradnjo pa smo konec prejšnjega meseca zaključili tudi v avstrijskem Eibiswaldu. Pumptrack tam obsega več kot 1900 m2 in se ponaša tudi s t.i. »jump linijo« in večjim otroškim poligonom. Pred otvoritvijo, ki bo potekala konec maja, pa bo lokalno komunalno podjetje poskrbelo še za celovito ureditev zunanjosti.


Tudi maj bo pester. Trenutno že gradimo na več lokacijah – hrvaški Kutini, avstrijskem Troffaiachu, Feldkirchnu in Welsu. V maju pa nadaljujemo z gradnjo tudi v Sloveniji in sicer na Vrhniki, v Markovcih in Knalu ob Soči.

Želite spodbuditi aktivno preživljanje prostega časa tudi v vaši občini? 


Kontaktirajte nas za brezplačen koncept pumptrack poligona.

0