BLOG

 • 20/08/2019
  Gradimo pumptrack v Tolminu

  Pričeli smo z gradnjo novega pumptrack poligona, tokrat v Tolminu. Pumptrack se bo nahajal v sklopu športnega parka Brajda in bo obogatil obstoječo športno-rekreativno ponudbo v občini Tolmin. Poligon bo obsegal več kot 700 m2 in bo namenjen širokemu spektru uporabnikov vseh starosti.

  Preverite več
 • 11/08/2019
  Dokončali drugi pumptrack v Moskvi

  V lanskem letu smo zgradili največji asfaltni pumptrack v Rusiji, ki se razteza na več kot 5000m2 v moskovskem okrožju Maryno. Zaradi dobrega odziva uporabnikov, se je pojavilo zanimanje za tovrstne objekte tudi v drugih predelih Moskve ter celotne Rusije. V začetku julija smo tako dokončali drugi asfaltni pumptrack poligon v Moskvi, ki se nahaja na območju nekdanje tržnice Cherkizovo. Ker je pumptrack del večjega novega športno – rekreacijskega parka je bilo za dokončno ureditev okolice počakati še ostale izvajalce. 


  Preverite več
 • 05/08/2019
  Pumptrack v Črni na Koroškem

  Črna na Koroškem je poznana kot kolesarska destinacija kjer prednjačijo predvsem gorskokolesarske enoslednice. Gradnja asfaltnega pumptrack poligona s katero smo pričeli v prejšnjem tednu bo obogatila kolesarsko ponudbo občine, h kolesarjenju pa pritegnila nove, predvsem mlajše uporabnike. Poligon, ki se bo raztezal na več kot 800m2 površine bo poleg kolesarjev namenjen tudi uporabnikom na ostalih rekvizitih na kolesih, kot so rolke, rolerji, skiroji, ipd. Otvoritev pumptrack poligona bo potekala 18. avgusta, več o poligonu pa si lahko preberete na spodnji povezavi.


  Preverite več
 • 30/07/2019
  Zgradili pumptrack v Skopju

  V prejšnjem tednu smo zaključili z izgradnjo prvega asfaltnega pumptrack poligona v Makedoniji, ki se nahaja v Skopju. Kot se za prestolnico z več kot 600.000 prebivalci spodobi ima celoten poligon več kot 1.700 m2 površine in je namenjen najširšemu segmentu uporabnikov. V nadaljevanju si lahko preberete več o poligonu in poteku izgradnje.

  Preverite več
 • 10/07/2019
  ​Pričeli z gradnjo pumptracka v Skopju

  V prejšnjem tednu smo pričeli z gradnjo prvega asfaltnega pumptrack poligona v Makedoniji, ki se bo nahajal na zelenici ob olimpijskem bazenu v centru Skopja. Z več kot 1700 m2 površine bo pumptrack eden največjih v širši JV regiji in bo pripomogel k razvoju različnih športnih disciplin. Poligon bo sestavljen iz večjega dela namenjenega izkušenejšim uporabnikom ter manjšega dela namenjenega začetnikom, najmlajšim in uporabnikom na invalidskih vozičkih.


  Preverite več
 • 26/06/2019
  Odprli pumptrack poligon v Sladkem Vrhu

  Z zaključkom šolskega leta smo odprli kolopark oziroma pumptrack poligon v Sladkem Vrhu. Poligon smo zgradili v le 14 dneh, da bi otrokom, mladini in tudi odraslim ob pričetku šolskih počitnic ponudili nov prostor za kvalitetno preživljanje prostega časa. Poleg pumptrack poligona smo uredili tudi okolico ter umestili inovativno urbano pohištvo ter razsvetljavo. 

  Preverite več
 • 09/06/2019
  Otvoritev pumptrack poligona v Sladkem Vrhu

  Pumptrack poligon oziroma Kolopark, ki ga pospešeno gradimo v Sladkem Vrhu, bo uradno odprt že v petek 21. junija. Poleg pumptrack poligona bomo v sklopu Koloparka poskrbeli še za zunanjo ureditev s sistemom za razvoj ravnotežja slackline ter razsvetljavo. Občani, še posebej otroci bodo tako ob zaključku šole dobili nov športni objekt, ki bo hkrati postal tudi nova stična točka kraja za vse generacije.

  Preverite več
 • 05/06/2019
  Končujemo drugi pumptrack v Moskvi

  V lanskem letu smo zgradili prvi asfaltni pumptrack poligon v Moskvi, ki se razteza na kar 5000m2 in je posledično tudi eden največjih tovrstnih objektov v svetovnem merilu. Zaradi dobrega odziva uporabnikov so se mestne oblasti odločile za postavitev še več tovrstnih poligonov. Drugi asfaltni pumptrack poligon v Moskvi tako gradimo v četrtni skupnosti Cherkizovo.

  Preverite več
 • 27/05/2019
  Pumptrack kmalu tudi v Tolminu

  Poleg Šentilja, v katerem bomo z izgradnjo Koloparka oziroma pumptrack poligona pričeli v tem tednu, bo v juniju pumptrack dobil tudi Tolmin. Pumptrack bo umeščen v sklopu športnega parka Brajda in bo kot prvi tovrstni poligon v Posočju obogatil možnosti za šport in rekreacijo v Tolminu in širši okolici.  Preverite več
 • 21/05/2019
  Pumptrack poligon prihaja v občino Šentilj

  Kolopark oziroma pumptrack poligon prihaja tudi v občino Šentilj. Kolopark bo umeščen v središču naselja Sladki Vrh, na zelenici v neposredni bližini osnovne šole. Raztezal se bo na 1000m2 in imel več kot 400m2 asfaltne vozne površine ter se tako uvrščal med večje tovrstne objekte v Sloveniji. V sklopu umestitve bomo poskrbeli tudi za celostno ureditev z lastnim inovativnim urbanim pohištvom in razsvetljavo. To bo že 37 pumptrack poligon, ki smo ga bomo zgradili v Sloveniji.

  Preverite več
 • 29/04/2019
  DOKONČALI DRUGI PUMPTRACK V MEDVODAH

  V prejšnjem tednu smo končali z gradnjo drugega asfaltnega pumptrack poligona v občini Medvode. Zaradi dobrega odziva občanov na pumptrack poligon, ki smo ga v letu 2017 umestili v Zgornjih Pirničah, smo v prejšnjem tednu zgradili še drugi pumptrack poligon, ki se nahaja v neposredni bližini osnovne

  šole Medvode.

  Preverite več
 • 16/04/2019
  V Medvodah gradimo 2. pumptrack

  V letu 2017 smo v občini Medvode zgradili enega prvih asfaltnih pumptrack poligonov v Sloveniji. Poligon je bil med občani ter okoliškimi prebivalci zelo dobro sprejet in je hitro postal premajhen. Na pobudo občanov so se na občini Medvode odločili za izgradnjo dodatnega poligona, ki smo ga pričeli graditi v tem tednu. Prav tako kot prvi, ki se nahaja v sklopu šolskega igrišča osnovne šole Pirniče, se bo tudi drugi poligon nahajal v neposredni bližini osnovne šole (OŠ Medvode).

  Preverite več
 • 09/04/2019
  PUMPTRACK PRIHAJA V KRŠKO

  Prednosti asfaltnega pumptrack poligona oziroma Koloparka so prepoznali tudi v Krškem. Zaključujemo namreč s projektiranjem tovrstnega poligona v četrti Videm, kmalu pa pričnemo tudi z gradbenimi deli. Pumptrack, ki se bo raztezal na 1000 m2 bo umeščen v urbano središče in bo naslavljal širok spekter uporabnikov iz lokalnega okolja in regije.

  Preverite več
 • 05/04/2019
  ​VZDRŽEVANJE KOLOPARKA - ASFALTNEGA PUMPTRACK POLIGONA

  Naše Koloprake oziroma pumptrack poligone odlikuje asfaltna vozna površina. Asfalt ima številne prednosti, saj omogoča vožnjo po tovrstnih poligonih ne le s kolesi temveč praktično z vsemi športnimi rekviziti na kolesih (rolke, rolerji, skiroji, ipd.), hkrati pa omogoča varno uporabo v skoraj vseh vremenskih pogojih. Ključna prednost asfaltne vozne površine pa je poleg tega tudi minimalen obseg vzdrževalnih del, kar je še posebej pomembno za investitorje in upravljavce.


  Preverite več
 • 04/04/2019
  OD IDEJE DO POLNEGA PUMPTRACK POLIGONA V 10 KORAKIH

  Pumptrack poligone oziroma Koloparke odlikuje enostavno in hitro umeščanje. Da bi bil celoten postopek za investitorje še bolj enostaven nudimo celoten postopek umestitve pumptrack poligona od koncepta do načrtovanja in izgradnje po principu »ključ v roke«. Ker je potek umeščanja tovrstnih poligonov pogosto vprašanje, smo proces podrobneje opisali:

  Preverite več
 • 02/04/2019
  KAJ JE PUMPTRACK POLIGON?

  Pumptrack poligoni oziroma Koloparki predstavljajo hitro rastoč trend na področju športne infrastrukture. Samo v Sloveniji smo tako v zadnjih dveh letih zgradili preko 30 tovrstnih poligonov. Kaj pravzaprav pumptrack poligon oziroma Kolopark je si lahko preberete v naslednjih nekaj odstavkih.

  Preverite več
 • 27/03/2019
  Pumptrack poligon tudi v Kočevju

  Kočevsko hitro razvija razvija gorskokolesarske turistične produkte in namensko infrastrukturo. Mreži gorskokolesarskih enoslednic, pa smo tekom vikenda dodali tudi asfaltni pumptrack poligon, ki bo popestril dogajanje ob izhodišču poti in k aktivnemu preživljanju prostega časa pritegnil tudi najmlajše kolesarje ter uporabnike rolk, rolerjev, skirojev in drugih rekvizitov na kolesih.

  Preverite več
 • 24/03/2019
  V petih korakih do lokacije za pumptrack poligon

  Izbira ustrezne lokacije predstavlja enega izmed temeljnih dejavnikov za uspešno umestitev pumptrack poligona. Poleg kvalitetno zasnovanega in izvedenega pumptrack poligona, bo prav primerna lokacija botrovala k množičnemu obisku in uporabi.


  Ena izmed prednosti pumptrack poligonov je, da jih lahko umeščamo v neposredno bližino uporabnikov, torej v urbana središča. V urbanih območjih vlada pomanjkanje prostora, vendar pa je tovrstne poligone mogoče umeščati že na območja s 300 m2 površine, hkrati pa je njihovo obliko mogoče prilagoditi obliki izbranega območja. Ker tovrstne poligone poleg tega odlikuje tudi atraktiven izgled, jih je mogoče umestiti na zelenih površinah, v okviru športnih parkov, ter na degradiranih območjih. Oglejte si kako je potekalo umeščanje pumptrack poligona na degradiranem parkirišču v ljubljanskem Tivoliju.

  Preverite več
 • 22/03/2019
  ENOSTAVNO VENDAR ATRAKTIVNO

  • Pumptracki so dostopnejši od primerljive športne infrastrukture.

  • Pumptrack poligoni se uvrščajo med nezahtevne objekte.
  • Možno umeščanje na neuporabljene ali degradirane površine od 400 m2 naprej.
  • Hitra izvedba (manj kot 14 dni).
  • Minimalno vzdrževanje in trajnost.
  • Več kot športni objekt - edinstven in atraktiven arhitekturni izgled.
  • Umeščanje v neposredno bližino uporabnikov.

  Preverite več
 • 22/03/2019
  PUMPTRACK – INVESTICIJA V LOKALNO SKUPNOST

  • Pumptrack je primeren za uporabo s kolesi, skiroji, rolkami, rolerji poganjalci in celo invalidskimi vozički.

  • Primeren je za vse spretnostne ravni, od začetnikov do tekmovalcev.
  • Primeren je za vse generacije od 2. pa vse do 70. leta.
  • Omogoča hitro usvajanje gibalnih veščin ter neomejene možnosti za napredovanje.
  • Pumptrack postane stičišče lokalne skupnosti.

  Preverite več
 • 22/03/2019
  PUMPTRACK POLIGONI IN VARNOST

  • Pumptrack poligoni so varni za uporabnike od 2. leta dalje.

  • Pridobili smo certifikat o skladnosti z evropskimi in slovenskimi varnostnimi standardi.
  • Kljub varnosti so pumptrack poligoni atraktivni in zabavni.
  • Smo člani priznane mednarodne inštitucije za preprečevanje poškodb RoSPA.
  • Varna uporaba v skoraj vseh vremenskih razmerah.

  Preverite več
 • 19/03/2019
  Imate igrišča za otroke med 5-14 letom?

  Zaradi številnih digitalnih pripomočkov in vsebin otroci vse več časa preživljajo za ekrani različnih naprav, posledično pa se vse manj gibajo. To otežuje možnosti za njihov razvoj in zdrav življenjski slog. Atraktivna igrišča na prostem so zelo pomembna, ker spodbujajo otroke k aktivnemu preživljanju prostega časa na prostem, v družbi vrstnikov.

  Preverite več
 • 15/03/2019
  Pumptrack – investicija v lokalno skupnost

  Pumptrack poligoni predstavljajo inovativno športno infrastrukturo. Prednosti pumptrack poligonov prepoznava tudi vse več slovenskih občin. V samo dveh letih smo umestili že preko 30 pumptrack poligonov, v naslednjih tednih pa bomo umestili še štiri.

  Preverite več
 • 11/02/2019
  Kako smo gradili Kolopark Spodnja Šiška

  Letos bodo minila že tri leta od otvoritve Koloparka Spodnja Šiška – prvega asfaltnega pumptrack poligona v Sloveniji, ki smo ga umestili na degradirano parkirišče v ljubljanskem Tivoliju. Ob tej priložnosti smo strnili vtise in pripravili kratek video o poteku izgradnje ter odzivih investitorja in medijev.

  Preverite več
 • 05/02/2019
  ​Pumptrack postal uradna disciplina

  Vožnja po pumptrack poligonih oziroma Koloparkih je relativno nova športna aktivnost. Zaradi priljubljenosti, hitro rastočega števila tovrstnih poligonov širom po svetu in obstoječih tekmovanj pa so vožnjo po pumptrack poligonih v Mednarodni kolesarski zvezi UCI kljub temu prepoznali kot uradno športno disciplino. Posledično bodo na pumptrack poligonih potekala tudi državna, evropska in svetovna prvenstva. Tako bo na primer tudi serija Pumpaj Slovenija v letošnjem letu štela za državni pokal, organizirali pa bomo tudi državno prvenstvo.  Preverite več
 • 21/01/2019
  Filip Flisar, slovenski vojak na pumptrack poligonu

  Filip Flisar, tekmovalec v smučarskem krosu in pripadnik Slovenske vojske ter reden uporabnik pumptrack poligonov je pred zimo posnel promocijski video na našem pumptrack poligonu na Ptuju.

  Preverite več
 • 14/01/2019
  Pumpaj Slovenija v 2019

  Na področju Slovenije smo samo v zadnjih dveh letih zgradili več kot 30 asfaltnih pumptrack poligonov. Da bi uporabnike podučili o pravilni in varni uporabi pumptrack poligonov ter jih hkrati motivirali k redni uporabi smo se v sodelovanju z občinami odločili organizirati serijo tekmovanj na pumptrack poligonih. Serijo 12 kvalifikacijskih ter štirih finalnih tekmovanj , ki so se odvijala na pumptrack poligonih po vsej Sloveniji se je udeležilo preko 700 tekmovalcev na kolesih, rolkah, skirojih in drugih rekvizitih. Zaradi dobrega odziva uporabnikov, smo se odločili, da serijo še izboljšamo in razširimo na nove lokacije.

  Preverite več
 • 19/12/2018
  Pumptrackov polno leto 2018

  Letošnje leto je bilo pestro za marsikoga, tudi za nas. Leto smo začeli s projektom načrtovanja kolesarskih stez v nacionalnem parku Wadi Degla v Egiptu ter pripravo strategije za kolesarski center Murania v Lendavi, nato pa že v januarju v Naklem zgradili prvi asfaltni pumptrack poligon v tem letu. Na Rogli smo vzpostavili in skrbeli za snežni park ter zgradili progo za svetovni pokal v paralelnem deskanju. Ko so nizke temperature in sneg preprečile nadaljevanje del na kolesarski infrastrukturi doma, smo se zopet podali v toplejše kraje ter v hrvaškem Rabcu za dolgoročnega partnerja Valamar nadgradili mrežo gorskokolesarskih poti ter zgradili asfaltni pumptrack poligon namenjen najmlajšim. Hkrati smo pričeli z izdelavo kolesarske strategije za občino Brda. Z nastopom pomladi smo se vrnili v Slovenijo ter pričeli z gradnjo asfaltnih pumptrack poligonov v več kot petnajstih občinah, vključno z največjim tovrstnim poligonom pri nas, ki se nahaja v ljubljanskih Fužinah

  Preverite več
 • 10/12/2018
  Kaj o pumptrackih pravijo investitorji?

  O tem, da so pumptrack poligoni atraktivna in varna športna infrastruktura za vse uporabnike na kolesih, rolkah, rolerjih, skirojih, ipd. med drugim in sedemdesetim letom smo že pisali. Prav tako smo pisali tudi o tem, da vzdrževanje tovrstnega poligona skorajda ni potrebno. Toda kaj o pumptrack poligonih in našem delu pravijo investitorji in upravljalci? Preberite si njihove izjave.

  Preverite več
 • 19/11/2018
  Največji KoloPark v Sloveniji se veseli velike priljubljenosti

  V septembru je potekala otvoritev trenutno največjega pumptrack poligona oziroma koloparka v Sloveniji, ki se nahaja v ljubljanskih Fužinah. O pumptrack poligonu in odzivih uporabnikov ter kolesarskega kluba, ki z njim upravlja, so pred kratkim na Zurnal 24 objavili prispevek z naslovom Nove Fužine - Kolopark za vse.

  Preverite več
 • 12/11/2018
  Študijska ekskurzija v Rabcu

  Skupnost občin Slovenije je v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor in IPoP – Inštitut za politike prostora 6. novembra 2018 izvedla študijsko ekskurzijo v Rabacu. V sklopu izleta so si župani in druge udeleženke in udeleženci iz različnih občin in Direktorata za turizem ogledali tudi pumptrack poligon, ki smo ga umestili v sklopu celovitega razvoja kolesarskega turizma v Valamarovi destinaciji Girandella Resort.

  Preverite več
 • 26/10/2018
  SREDSTVA ZA PUMPTRACKE V 2019 TUDI NA FŠO

  Asfaltni pumptrack poligoni so dostopni zelo širokemu spektru uporabnikov, ki uporabljajo različne športne rekvizite na kolesih, kot so kolesa, rolke, rolerji, skiroji, ipd. Posledično so tudi vadbena površina za več različnih športnih panog. Hkrati so asfaltni pumptrack poligoni nova vrsta športne infrastrukture in se uvrščajo med male investicije. Tako asfaltni pumptrack poligoni izpolnjujejo vse kriterije za sofinanciranje s strani Fundacije za šport (FŠO). 


  V letošnjem letu je na primer s pomočjo sredstev FŠO izgradnjo asfaltnega pumptrack poligona sofinancirala občina Škofja Loka.

  Preverite več
 • 23/10/2018
  Liga Pumpaj Slovenija je zaključena

  V soboto 20. septembra smo z zadnjim finalnim tekmovanjem v Odrancih uspešno zaključili serijo tekmovanj na pumptrack poligonih Pumpaj Slovenija. 12 kvalifikacijskih tekmovanj ter 4 finalna, ki so se odvijala na pumptrack poligonih po vsej Sloveniji se je udeležilo preko 700 tekmovalcev na kolesih, rolkah, skirojih in drugih rekvizitih. Najmlajša tekmovalka lige je imela le 2 leti, najstarejši tekmovalec pa skoraj 60, kar dokazuje, da pumptrack poligone uporablja zelo širok spekter uporabnikov.

  Preverite več
 • 17/10/2018
  Pumptrack poligone širimo tudi v Avstrijo

  Asfaltni pumptrack poligoni so primerni za zelo širok spekter uporabnikov, saj so primerni za uporabnike na kolesih, rolkah, rolerjih, skirojih in drugih rekvizitih na kolesih, vseh starosti in spretnostnih ravni. To potrjuje izjemen odziv na več kot 30 tovrstnih poligonih, ki smo jih zgradili v Sloveniji, zaupa pa nam tudi vedno več naročnikov iz tujine.

  Preverite več
 • 09/10/2018
  Zgradili prvi asfaltni pumptrack v Rusiji

  Število asfaltnih pumptrack poligonov v Sloveniji se hitro povečuje in postali smo že prava pumptrack nacija. Priljubljenost asfaltnih pumptrack poligonov pa ni omejena na Slovenijo saj predstavlja globalni trend. Pred kratkim smo tako končali z deli na prvem asfaltnem pumptrack poligonu v Rusiji. Poligon, ki se nahaja v Moskvi, se razteza na več kot 3000 m2 in je razdeljen v tri sklope namenjene najmlajšim in začetnikom, srednje izkušenim uporabnikom ter za treninge in tekmovanja vrhunskih kolesarjev.

  Preverite več
 • 01/10/2018
  Pumptrack poligoni tudi v manjših krajih – primer Trnovega

  Asfaltni pumptrack poligoni so zelo primerni za večja urbana območja, saj omogočajo atraktiven način aktivnosti za širok spekter uporabnikov, na manjši površini. Kljub temu pa so pumptrack poligoni primerni tudi za manjše kraje in vasi. V prejšnjem tednu smo tako pumptrack poligon umestili v vasi Trnovo v občini Nova Gorica.

  Preverite več
 • 25/09/2018
  Odprli največji pumptrack

  V petek 21. septembra smo odprli največji asfaltni pumptrack poligon v Sloveniji in širši okolici. Pumptrack poligon, ki se razteza na 2000 m2 površine in ima več kot 700 m2 asfaltne vozne površine, se nahaja v ljubljanskih Fužinah in je že tretji tovrstni poligon v Ljubljani ter hkrati naš 28. poligon v Sloveniji.

  Preverite več
 • 18/09/2018
  Pumptrack še v Šmarju pri Jelšah

  Zaključili smo z umeščanjem asfaltnega pumptracka v Šmarju pri Jelšah. Asfaltni pumptrack poligon z nekaj manj kot 250 m2 asfaltne površine je že četrti, ki smo ga zgradili v sklopu LAS projektov.

  Preverite več
 • 04/09/2018
  Začeli z gradnjo največjega pumptracka

  Obstoječa pumptrack poligona sta zaradi omejenega prostora nekoliko manjša, zemljišče za V prejšnjem tednu smo začeli z izgradnjo največjega asfaltnega pumptrack poligona v Sloveniji in širši okolici. Pumptrack oziroma Kolopark se bo nahajal v ljubljanskih Fužinah in bo poleg Koloparka Šiška in Koloparka Bežigrad že tretji tovrstni poligon v Ljubljani.

  Preverite več
 • 28/08/2018
  Pumptrack tudi v Dolu pri Ljubljani

  Zaključili smo z gradnjo asfaltnega pumptrack poligona v Dolu pri Ljubljani. Pumptrack z nekaj manj kot 300 m2 asfaltne površine je umeščen v sklopu novega športnega centra. Medtem, ko lokalni izvajalci še urejajo brežine in okolico, pa neučakani občani že s pridom testirajo novo pridobitev.

  Preverite več
 • 21/08/2018
  Zaključili asfaltni pumptrack v Velenju

  V prejšnjem tednu smo zaključili z izgradnjo asfaltnega pumptrack poligona v Velenju. Poligon, ki se s 510 m2 asfaltne vozne površine uvršča med večje pri nas, je umeščen v neposredno bližino uporabnikov saj se nahaja med bloki in šolo.

  Preverite več
 • 25/07/2018
  Pumptrack tudi v Dolu in Šmarju

  Tudi v poletnih mesecih pospešeno gradimo asfaltne pumptrack poligone. Že v začetku avgusta bosta tako zaključena pumptrack poligona v Dolu pri Ljubljani ter v Šmarju pri Jelšah.

  Preverite več
 • 09/07/2018
  ​Zgradili pumptrack v Mirni

  Zaključili smo z izgradnjo asfaltnega pumptrack poligona v občini Mirna. Poligon je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP) in bo obogatil ponudbo obstoječega športnega parka. 


  Preverite več
 • 01/07/2018 - a
  Pumptrack v Škofji Loki je zaključen

  Zaključili smo z gradnjo asfaltnega pumptrack poligona v Škofji Loki. Poligon, ki se s 420 m2 asfaltne vozne površine uvršča med večje v Sloveniji, smo umestili na degradirano območje nekdanje vojašnice.

  Preverite več
 • 24/06/2018 - a
  ​V Ljubljani še 2 pumptracka

  Prvi asfaltni pumptrack poligon oziroma Kolopark smo v letu 2016 zgradili v ljubljanskem Tivoliju. V lanskem letu se mu je pridružil se pumptrack za Bežigradom. Zaradi izjemnega odziva uporabnikov pa bomo kmalu zgradili še dva.

  Preverite več
 • 19/06/2018
  Pumptrack poligoni tudi v Škofji Loki, Mirni in Kirchdorfu

  Slovenija postaja prava pumptrack nacija, saj se število asfaltnih pumptrack poligonov pri nas hitro povečuje. Osemnajstim asfaltnim pumptrack poligonom, ki smo jih v Sloveniji zgradili v lanskem in letošnjem letu se bodo kmalu pridružili novi. V naslednjem tednu bomo namreč zaključili z izgradnjo asfaltnega pumptracka v Škofji Loki, teden dni za tem pa se mu bo pridružil tudi pumptrack v Mirni na Dolenjskem.


  Preverite več
 • 05/06/2018
  Pumptrack poligoni in nova uredba o razvrščanju objektov

  Pred časom smo že pisali o spremembah, ki jih prinaša nova uredba o razvrščanju objektov. Ker uredba še ni bila uveljavljena smo prejeli precej vprašanj o umeščanju pumptrack poligonov po 1.6.2018. Po objavi uredbe 1. junija v Uradnem listu tovrstnih dvomov ni več, saj je uredba tudi formalno veljavna. Preberite si ključne spremembe, ki jih uredba prinaša na področju umeščanja pumptrack poligonov.

  Preverite več
 • 21/05/2018
  V Muti bodo pumpali

  Dela na asfaltnem pumptrack poligonu v Muti se približujejo koncu. Pred odprtjem poligona za neučakane uporabnike moramo postaviti le še informativno tablo. 

  Preverite več
 • 14/05/2018 - a
  Asfaltni pumptrack tudi v občini Kranj

  V soboto smo zaključili z asfalterskimi deli na pumptrack poligonu v Britofu pri Kranju. Pumptrack z nekaj več kot 300 m2 asfaltne površine smo umestili na travnik v neposredni bližini nogometnih igrišč ter ostalih rekreacijskih površin.

  Preverite več
 • 24/04/2018
  Pumptrack kot poligon za učenje vožnje s kolesom

  V preteklem tednu smo zaključili z izgradnjo asfaltnega pumptrack poligona v hrvaškem letovišču Rabac. Za največje hrvaško turistično podjetje Valamar smo zasnovali različico pumptrack poligona, ki je namenjena najmlajšim. Pumptrack sestavljajo prilagojeni elementi, ki omogočajo varno in zabavno usvajanje kolesarskih veščin.

  Preverite več
 • 17/04/2018
  Prihaja prva slovenska pumptrack serija

  Slovenija je postala prava pumptrack nacija. V Zavodu Aliansa smo namreč samo v letu 2017 širom po Sloveniji zgradili kar 15 asfaltnih pumptrackov. Pumptracki so pritegnili množice nadobudnih uporabnikov, ki postajajo vse spretnejši v »pumpanju«. Da bi k uporabi pumptracka spodbudili čim več uporabnikov, hkrati pa jih podučili o pravilni in varni uporabi tovrstnih poligonov, smo se odločili organizirati slovensko pumptrack serijo Pumpaj Slovenija.

  Preverite več
 • 11/04/2018
  Asfaltni pumptrack tudi v Celju

  Asfaltni pumptrack poligon bo navduševal staro in mlado tudi v Celju. V prejšnjem tednu smo namreč dokončali z izgradnjo pumptrack poligona v mestni četrti Nova vas. Pumptrack, ki se razteza na 1000m2, je umeščen na zelenici sredi blokovskega naselja in se tako nahaja v neposredni bližini bodočih uporabnikov.

  Preverite več
 • 28/03/2018
  Pumptrack in nova uredba o razvrščanju objektov

  Ministrstvo za okolje in prostor je v javno razpravo posredovalo osnutek Uredbe o razvrščanju objektov, ki je pripravljena na osnovi novega gradbenega zakona. V kolikor bo uredba sprejeta se bodo bistveno spremenili tudi pogoji za umeščanje športne infrastrukture in posledično tudi za pumptrack poligone.

  Preverite več
 • 21/03/2018
  V pomlad s 7 novimi pumptracki

  Število asfaltnih pumptrack poligonov po svetu bliskovito raste, temu trendu pa od lanskega leta sledi tudi Slovenija. V lanskem letu smo namreč širom po Sloveniji postavili kar 15 tovrstnih poligonov. Trend se nadaljuje tudi v letošnjem letu. V januarju smo zgradili asfaltni pumptrack v Naklem, v aprilu pa pričnemo z izgradnjo še sedmih asfaltnih pumptrackov.

  Preverite več
 • 12/03/2018
  Odranci so pumptrack paradiž

  Največji pumptrack poligon se presenetljivo nahaja v najmanjši slovenski občini. Čeprav poligon, ki smo ga postavili novembra, še ni uradno odprt (potrebno je urediti še zatravitev) je že takoj po končani gradnji pritegnil veliko zanimanje kolesarjev iz vse Slovenije ter sosednje Madžarske in Avstrije.  Pred kratkim obiskali tudi trije avstrijski kolesarji, ki so bili nad njim navdušeni. Pravijo, da toliko linij in možnosti, kot jih ponuja pump v Odrancih, ni daleč naokoli. Njihovo izkušnjo si lahko pogledate v spodnjem videu.

  Preverite več
 • 08/03/2018
  Pumptrack tudi pozimi

  Asfaltne pumptrack poligone lahko uporabljamo v (skoraj) vseh vremenskih razmerah. Nekateri najbolj neučakani pa se vožnji po njih ne morejo upreti niti takrat, ko so prekriti s snežno oddejo.

  Preverite več
 • pumptrack
  15/02/2018
  ​Pumptrack in kreativni otroški turizem

  V januarski izdaji revije Hiše so obravnavali tematiko kreativnega otroškega turizma. Zaradi hitrega življenjskega tempa in preobremenjenosti, namreč ne samo odrasli, temveč tudi otroci v prostem času in turizmu iščejo lastno svobodo, sprostitev in primarno gibanje. Posledično se morajo destinacije osrediniti na kreativne turistične produkte za najmlajše, ki temeljijo na unikatnih, primarnih doživetjih. 

  Preverite več
 • 31/01/2018
  Prvi pumptrack v 2018 je v Naklem

  Nenavadno visoke januarske temperature, so nam omogočile izgradnjo asfaltnega pumptrack poligona v Naklem. 

  Preverite več
 • 22/01/2018
  Asfaltni, zemeljski ali modularni pumptrack?

  Pumptrack poligone lahko gradimo iz različnih materialov. Različne tipe pumptrack poligonov smo preučili z vidika vzdrževanja, varnosti, uporabnosti in investicije. Oglejte si ključne prednosti in slabosti posameznih izvedb ter se prepričajte zakaj so ravno asfaltni pumptrack poligoni najprimernejši za dolgotrajno umeščanje na javne površine.

  Preverite več
 • 12/01/2018
  Prvi pumptrack poligoni v 2018

  Atraktivnost, varnost, primernost za širok spekter uporabnikov in nizki stroški vzdrževanja so bistvene prednosti asfaltnih pumptrack poligonov, ki ne pritegnejo le investitorjev v Sloveniji temveč tudi tujini.

  Preverite več
 • 10/01/2018
  Sredstva za pumptracke tudi na FŠO

  Asfaltni pumptrack poligoni so dostopni zelo širokemu spektru uporabnikov, ki uporabljajo različne športne rekvizite na kolesih, kot so kolesa, rolke, rolerji, skiroji, ipd. Posledično so tudi vadbena površina za več različnih športnih panog. Hkrati so asfaltni pumptrack poligoni nova vrsta športne infrastrukture in se uvrščajo med male investicije. Tako asfaltni pumptrack poligoni izpolnjujejo vse kriterije za sofinanciranje s strani Fundacije za šport (FŠO). 

  Preverite več
 • 21/12/2017
  Naše leto v številkah

  V pričakovanju novega leta vam želimo veselo in pumptrackov polno novo leto. V iztekajočem letu nam je s pomočjo prijateljev, poslovnih partnerjev in investitorjev, samo na območju Slovenije postaviti kar 15 asfaltnih pumptrack poligonov. Tovrstni poligoni so zaradi izjemnega odziva uporabnikov ter tudi medijske izpostavljenosti postali prepoznaven športni objekt tudi v našem okolju. V naslednjem letu pa se bo njihovo število in razširjenost po Sloveniji še vsaj podvojila, saj bomo že konec marca zaključili štiri nove asfaltne pumptrack poligone.

  Preverite več
 • 03/12/2017
  Pumptrack poligoni in turizem

  Pred kratkim sta Slovenska turistična organizacija in Gospodarsko interesno združenje (GIZ) Pohodništvo in kolesarjenje objavila video, ki prikazuje kolesarske izkušnje v Sloveniji. Video si lahko ogledate tukaj (pumptrack poligon je prikazan od 2:10 dalje). Poleg gorskih, cestnih in treking kolesarskih izkušenj je v videu, kot del urbanih kolesarskih izkušenj prikazan tudi naš asfaltni pumptrack poligon v ljubljanskem Tivoliju. 

  Preverite več
 • 29/11/2017
  Prihajata še 2 asfaltna pumptrack poligona

  Število asfaltnih pumptrack poligonov po svetu hitro narašča. Zaradi atraktivnega izgleda, inovativnega načina poganjanja, varnosti in možnosti umestitve neposredno v urbano okolje, pumptrack poligoni pritegnejo zelo širok spekter obiskovalcev.

  Preverite več
 • 21/11/2017
  V Ravnah navdušeni nad pumptrack poligonom

  O asfaltnem pumptrack poligonu, ki smo ga avgusta zgradili v Ravnah na Koroškem smo že pisali. O pozitivnih odzivih na poligon pa so pred kratkim poročali v Jutranji kroniki na Radiu Slovenija.

  Preverite več
 • Pumptrack poligon je oživil manjši park v Miklavžu na Dravskem polju
  13/11/2017
  Pumptrack oživil opuščeni park

  V prejšnjem tednu smo zaključili z izgradnjo manjšega asfaltnega pumptrack poligona v občini Miklavž na Dravskem polju. Poligon je umeščen v sklopu manjšega, a urejenega parka. Park do sedaj ni uspel pritegniti občanov, saj razen urejene zelenice ter dreves ni nudil vsebin, ki bi pritegnile občane.


  Preverite več
 • 06/11/2017
  Največji asfaltni pumptrack poligon je v Odrancih

  Prejšnji teden smo končali z deli na največjem asfaltnem pumptrack poligonu v Sloveniji in širši regiji. Pumptrack, ki se razteza na več kot 2000 m2, se nahaja v občini Odranci, ki se je kljub dejstvu, da je najmanjša slovenska občina, odločila za izgradnjo velikega asfaltnega pumptrack poligona. Medtem, ko v Sloveniji, še prevladujejo manjši asfaltni pumptrack poligoni,  so večji tovrstni poligoni v tujini zelo pogosti tudi v manjših krajih. Večji asfaltni pumptrack poligoni namreč omogočajo atraktivno uporabniško izkušnjo tudi dolgoročno, hkrati pa omogočajo izvajanje treningov in privabljajo obiskovalce iz širše regije. 

  Preverite več
 • 23/10/2017
  Pumptrack je novi skate park

  Pumptrack poligoni so bili sprva namenjeni kolesarjem, z razvojem asfaltnih pumptrack poligonov pa so ti postali primerni tudi za vse ostale uporabnike rekvizitov na kolesih. Med slednjimi prevladujejo rolkerji oziroma t.i. »skejterji«.

  Preverite več
 • pumptrack odranci
  17/10/2017
  Gradimo največji asfaltni pumptrack poligon

  V prejšnjem tednu smo pričeli s pripravljalnimi deli za izgradnjo največjega asfaltnega pumptrack poligona. Pumptrack z več kot 700 m2 asfaltne vozne površine se bo nahajal v najmanjši slovenski občini - Odrancih.

  Preverite več
 • 11/10/2017
  Kaj se dogaja na asfaltnih pumptrack poligonih?

  Vas zanima kaj se dogaja na asfaltnih pumptrack poligonih in zakaj so ti tako priljubljeni? Oglejte si kratek video.

  Preverite več
 • 03/10/2017
  Asfaltni pumptrack poligon in varnost

  Vprašanje »Ali so asfaltni pumptrack poligoni varni?« spada med najpogostejša vprašanja s katerimi se srečujemo v pogovorih z zainteresiranimi investitorji. Prav zato smo se odločili, da varnosti posvetimo nov prispevek na naši spletni strani.

  Preverite več
 • 26/09/2017 - a
  Ljubljana dobila drugi asfaltni pumptrack poligon - Kolpark Bežigrad

  V sklopu tedna mobilnosti smo v prejšnjem letu odprli prvi asfaltni pumptrack poligon v Sloveniji, ki se nahaja v ljubljanskem Tivoliju. Zaradi izjemnega odziva in zadovoljstva občanov, so se pojavile pobude četrtnih skupnosti za izgradnjo novih pumptrack poligonov.

  Preverite več
 • 15/09/2017
  Uradne otvoritve pumptrack poligonov v sklopu Evropskega tedna mobilnosti

  Asfaltnu pumptrack poligoni ne spodbujajo le aktivnega preživljanja prostega časa temveč tudi trajnostno mobilnost. Evropski teden mobilnosti je tako odlična priložnost za uradne otvoritve pumptrack poligonov, ki smo jih zgradili tekom poletja.  Oglejte si prispevek z večernih poročil RTV SLO o asfaltnem pumptrak poligonu v Zagorju

  Preverite več
 • 07/09/2017 - a
  Asfaltni pumptrack v Majšperku obogatil športni park

  Sodobni športni park v Majšperku smo po vzoru drugih občin, denimo Ruš, Novega Mesta ali Raven na Koroškem, obogatili z asfaltnim pumptrack poligonom. 

  Preverite več
 • 29/08/2017 - a
  Asfaltni pumptrack poligon na Ravnah navdušil staro in mlado

  V prejšnjem tednu smo dokončali z izgradnjo asfaltnega pumptrack poligona v Ravnah na Koroškem. Poligon zgrajen v okviru programa za razvoj podeželja LAS je umeščen v sklopu večjega športnega parka, kjer je nadomestil opuščeno drsališče. Poleg tega je poligon umeščen v neposredno bližino osnovne šole, kar bo omogočalo tudi njegovo uporabo v sklopu šolskih programov. Poligon je namreč skladen z vsemi relevantnimi skupinami standardov, ki obravnavajo otroška igrala.

  Preverite več
 • 07/08/2017
  Asfaltni pumptrack na Ptuju

  Asfaltni pumptrack poligoni po svetu predstavljajo vse bolj pomemben element šolske športne vzgoje. Zaradi svoje atraktivnosti, pozitivnega učinka na razvoj ravnotežja in koordinacije, možnosti uporabe z različnimi športnimi rekviziti in širokega spektra uporabnikov, se tudi vse več slovenskih občin odloča za izgradnjo tovrstne infrastrukture v neposredni bližini vrtcev in šol.

  Preverite več
 • 27/07/2017
  Nov teden, nov asfaltni pumptrack poligon - tokrat v Novem Mestu

  Zadnji, že sedmi, asfaltnih pumptrack poligon, ki smo ga zgradili v letošnjem letu, se nahaja v Novem Mestu. Pumptrack, ki je umeščen v športni park Portoval in s tem v neposredno bližino mestnega središča, predstavlja pomembno pridobitev za mlade in starejše na kolesih, rolerjih, rolkah, skirojih ter drugih rekvizitih na kolesih. Za Novo Mesto  pa predstavlja tovrstni poligon tudi prvi korak k razvoju kolesarjem prijaznega mesta. 

  Preverite več
 • 11/07/2017
  Asfaltni pumptrack tudi v Zagorju

  Po Ljubljani, Rušah, Medvodah, Ivančni Gorici in Domžalah, je asfaltni pumptrack poligon zrasel tudi v Zagorju ob Savi. Potek izgradnje si lahko ogledate tukaj.Pumptrack, ki se z več kot 500 m2 asfaltne vozne površine uvršča med največje, predstavlja enega izmed ključnih objektov športno rekreacijskega območja Evropark. 


  Preverite več
 • 27/06/2017
  ​Največji asfaltni pumptrack je v Domžalah

  V soboto smo zaključili z izgradnjo asfaltnega pumptrack poligona na Viru pri Domžalah. Pumptrack poligon je, z več kot 600 m2 asfaltne vozne površine, postal tudi največji tovrstni poligon v Sloveniji in širši regiji. Pumptrack v Rušah, ki smo ga zgradili v aprilu in je do sedaj veljal za največjega v regiji, ima namreč 500m2 asfaltne vozne površine.

  Preverite več
 • 29/05/2017
  Pumptrack poligon tudi v občini Ivančna Gorica

  Prejšnji teden smo končali z izgradnjo asfaltnega pumptrack poligona v občini Ivančna Gorica. 


  Preverite več
 • Pumptrack poligon kot šolsko igrišče – primer Medvod
  14/05/2017 - A
  Pumptrack poligon kot šolsko igrišče – primer Medvod

  V aprilu smo umestili asfaltni pumptrack poligon v neposredno bližino srednje šole v Rušah, prejšnji teden pa smo dokončali z izgradnjo tovrstnega poligona v sklopu šolskega igrišča osnovne šole Zgornje Pirniče v občini Medvode.

  Preverite več
 • 16/04/2017
  Pumptrack poligon kot dovršen arhitekturni objekt

  Po zaslugi arhitektke Špela Kokalj, naši pumptrack poligoni ne predstavljajo le športnega objekta, temveč s svojo razgibanostjo, zelenimi elementi in urbano opremo bogatijo bivalno okolje v katerega so umeščeni. Prav zato so tovrstni poligoni primerni za urbana okolja.

  Preverite več
 • 11/04/2017
  Največji asfaltni pumptrack poligon v regiji je zaključen

  Prejšnji teden smo zaključili z izgradnjo asfaltnega pumptrack poligona v občini Ruše. Poligon, ki se razsteza na več kot 1000 m2 in ima več kot 500 m2 asfaltne vozne površine, predstavlja največji tovrstni poligon v Sloveniji in širši regiji. 

  Preverite več
 • 12/03/2017
  Asfaltni ali zemeljski pumptrack poligon?

  Eno izmed najpogostejših vprašanj, ki nam ga zastavijo stranke v povezavi s pumptrack poligoni je, zakaj zgraditi ravno asfaltni in ne zemeljski pumptrack poligon. Zemeljski poligon je na prvi pogled namreč zelo privlačna izbira, saj je njegova izgradnja enostavna, hkrati pa tudi cenovno ugodnejša od asfaltne različice.

  Preverite več
 • 19/12/2016
  Pumptrack – poligon za širok spekter uporabnikov

  Predstavniki lokalnih skupnosti se dnevno srečujejo z željami občanov po različni športni infrastrukturi, kot so denimo rolkarski parki, različna igrišča, itd. Na žalost se vsem željam ne da ugoditi. Popolne infrastrukture, ki bi zadovoljila vse uporabnike ni, vendar pa se asfaltni pumptrack poligon temu idealu zelo približa.

  Preverite več
 • 19/12/2016
  ​Novi pumptrack poligoni v 2017

  V prihajajočem letu načrtujemo izgradnjo večih asfaltnih pumptrack poligonov v Sloveniji in tujini. Občine, ki bodo pristopile k izgradnji tovrstne športne infrastrukture, so prepoznale njihovo dodano vrednost na področju spodbujanja zdravega življenskega sloga in trajne mobilnosti.

  Preverite več
 • 19/12/2016
  ​Novi Koloparki v Ljubljani

  “Odziv je nad pričakovanji,” o Koloparku ob Celovški pravijo pri Mestni občini Ljubljana. 

  Preverite več
 • 19/12/2016
  ​Uradna otvoritev Koloparka

  Za nami je uspešna otvoritev Koloparka, pumptrack poligona v ljubljanskem Tivoliju, ki je potekala v sklopu Europskega tedna mobilnosti.http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-izjave-sport/174428380

  Preverite več
 • 19/12/2016
  ​Obisk v Koloparku presegel pričakovanja

  Obisk v Koloparku, pumptrack poligonu, ki smo za zgradili v ljubljanskem Tivoliju je presegel vsa naša pričakovanja, saj ga dnevno občiščejo množice starih in mladih na kolesih, rolkah, rolerjih, kotalkah, skirojih in še kakšnem drugem rekvizitu.

  Preverite več
 • 19/12/2016
  ​Pumptrack poligoni spodbujajo trajnostno mobilnost

  Teden mobilnosti nas je spodbudil, da izpostavimo prednosti pumptrack poligonov na področju spodbujanja trajnostne mobilnosti v urbanih okoljih. 

  Preverite več
 • 19/12/2016
  ​Mediji o nas in Koloparku

  Izgradnja Koloparka – pumptrack poligona v ljubljanskem Tivoliju je pritegnila veliko zanimanje različnih medijev.

  Preverite več
 • 19/12/2016
  ​Vabljeni na otvoritev Koloparka

  Jutri, 21.9.2016, bo v okviru Tedna mobilnosti tudi uradno odprt Kolopark – pumptrack poligon, ki smo ga poleti zgradili v ljubljanskem Tivoliju. 

  Preverite več

KONTAKT

Alliance ASE

Reska ulica 17

1000 Ljubljana

Slovenija, EU 


Tel: +386 31 338 603

E-mail: info@aliansa.eu


OSTANITE POVEZANI
Naročite se na mesečne napotke za razvoj kolesarskega turizma

Zainteresirani? Z veseljem bomo z vami delili naše izkušnje ter vam pomagali poiskati najprimernejšo rešitev.