PUMPAJ SLOVENIJA

SLOVENSKA PUMPTRACK SERIJA

Slovenija je postala prava pumptrack nacija. V Zavodu Aliansa smo namreč samo v zadnjih dveh letih širom po Sloveniji zgradili več kot 30 asfaltnih pumptrackov. Pumptracki so pritegnili množice nadobudnih uporabnikov, ki postajajo vse spretnejši v pumpanju. Da bi ugotovili, kdo pumpa najbolje, smo se skupaj z največjim slovenskim gorskokolesarskim portalom MTB.si, kolesarskim društvom BSX Racing Team in občinami odločili organizirati slovensko pumptrack serijo Pumpaj Slovenija.

Serijo je v letu 2018 sestavljalo 12 kvalifikacijskih in 4 finalna tekmovanja po vsej Sloveniji. Serija namenjena vsem generacijam in je sestavljena iz kvalifikacijskih ter finalnih tekem. Poleg kolesarjev je serija namenjena tudi tekmovalcem na skejtih, skirojih in ostalih rekvizitih. Serija ne bo namenjena le tekmovanju, saj bo bistven poudarek namenjen prikazu pravilnih tehnik pumpanja in druženju. Ali prav ti pumpaš najhitreje? To boš izvedel le, če se boš udeležil pumptrack serije!

SKUPNI ZMAGOVALCI 2018

pumpaj slovenija

6 - 9 let: Jošt Ložar

10 - 13 let: Miha Čeh

14+: Tilen Frank

Open: Miha Čeh

LOKACIJE

Kvalifikacijske tekme bodo potekale med marcem in junijem, medtem ko bodo finalna tekmovanja potekala v septembru in oktobru. Najhitrejši trije tekmovalci iz vsake kategorije kvalifikacijske tekme se uvrstijo v finalna tekmovanja.

KVALIFIKACIJE:

 • 4. maj Ruše (tekmovanje zaradi slabega vremena prestavljeno)
 • 15. maj Mirna na Dolenjskem
 • 18. maj Celje
 • 1. junij Maribor
 • 7. junij Postojna
 • Škofja Loka, TBD
 • Ljubljana, TBD
 • Odranci, TBD
 • Kočevje, TBD
 • Medvode, TBD
 • Zagorje ob Savi, TBD

FINALE:

 • Lokacije in datume objavimo do konca maja.

PRAVILA

KVALIFIKACIJE

V kvalifikacijah tekmuje vsak tekmovalec posamezno. Na voljo ima en krog, šteje se najhitrejši. V kolikor imata dva tekmovalca identičen čas se vožnja ponovi. 


Vsi udeleženci  kvalifikacijskih tekmovanj prejmejo praktične nagrade. Pravila bodo tekmovalcem podrobno razložena eno uro pred tekmovanjem, ko bodo morali vsi prijavljeni opraviti tudi obvezni trening. Poganjanje v kategoriji 14+ ni dovoljeno. Čelade so obvezne! 

FINALE

Finale je sestavljeno iz kvalifikacijskega in izločevalnega dela. V kvalifikacijskem delu vsak tekmovalec, ki se je v finalna tekmovanja predhodno kvalificiral, odpelje en krog. Najboljših 16 iz vsake kategorije se uvrsti v izločilne boje., ki bodo potekali po pravilih »dual slaloma« - tekmovalec s 1. časom proti tekmovalcu s 16. časom. Tekmovalci v finalnih tekmah tekmujejo na čas, a drug proti drugemu. Vsak posebaj odpelje en krog, hitrejši napreduje v naslednji krog tekmovanja do finala, kjer prva tako odloča samo en krog. V kolikor imata dva tekmovalca identičen čas se vožnja ponovi. Poganjanje v kategoriji 14+ ni dovoljeno.Čelade so obvezne!


PRIJAVE

V pumptrack seriji lahko sodelujejo tako amaterji kot tudi tekmovalci. Mlajši od 18 let morajo ob prevzemu predložiti soglasje staršev oziroma skrbnikov. Tekmovalci morajo svojo istovetnost izkazati z osebnim dokumentom, brez tega bodo izločeni. Prijavljeni oziroma njihovi skrbniki se s prijavo strinjajo s pogoji tekmovanja in se zavedajo, da organizatorji ne prevzemajo odgovornosti za poškodbe ali škodo nastalo v sklopu dogodka. Prijavite se lahko na samem prizorišču tekmovanja, do ene ure pred samim tekmovanjem. V kvalifikacijah štartnin ni!

FINALISTI 2019

DO 5 LET

Tija Frank

Jakob Medved

Reza Ratajec

Nick Čeh Cigrovski

Tit Heinrih

Glen Maleković,

Tim Oprešnik

Lina Čeh Nika Mikluš

Anže Horvat,

Tit Farazin

6 - 9 LET

Denis Plankar

Ferenc Ratajec

Lenart Skerbiš

Rene Gabor

Tine Gostenčnik

Žan Kogler

Max Sliško,

Val Stupan

Jaka Grilič


10 - 13 LET

Rožle Ratajec 

Denis Ivnik

Miha Čeh

Vid Oprešnik

Oskar Ilijevec

Domen Zver

Brin Krajnc

Gaj Palčnik

Pia Palčnik

Matej Novak

Alex Krčmar


14+ LET

Rok Grabljevec

Marko Sladič

Andrej Rifl

Davorin Maleković

Gaj Gorza

Gregor Palčnik

Jaša Krajnc

Mitja Krajnc

Alen Najdovski

Žiga Omerzu,

Blaž Hozjan

Lilijana Čeh

OPEN

Tim Kolenc

Lana Livk,

Denis Plankar,

Miha Čeh

Oskar Ilijevec

Vid Oprešnik

Vid Krajnc

Andraž Arh

Anže Žalik

Tanaja Čeh Cigrovski

Miha Zemljič

Anže Horvat

Zavod Aliansa

Reška 17

1000 Ljubljana

info@enteralliance.com