RAZVOJNI MODEL

Razvoj kolesarskega turizma vidimo kot krožen proces. Na podlagi naših izkušenj in raziskav, smo razvili kreativen in preizkušen model za razvoj kolesarskih destinacij. Ta zagotavlja, da kolesarji destinacije ne bodo le obiskali, temveč se bodo vanjo tudi vračali.

1.

PREPOZNAJ

Kolesarjenje ni le aktivnost vezana na infrastrukturo temveč je celovita izkušnja. Destinacijam pomagamo prepoznati njene edinstvene identitetne elemente, ki bodo navdihovali lokalno skupnost in omogočali grajenje čustvenih vezi z obiskovalci. V sodelovanju s ključnimi deležniki se osredinimo na vaše prednosti, prepoznamo in ocenimo obstoječo infrastrukturo ter vaše naravne in kulturne danosti. Na podlagi teh bo destinacija temeljila svoje konkurenčne prednosti.

2.

CILJAJ

Kolesarji so zelo raznolika skupina, ki jo sestavljajo veliko različnih segmentov. Ključ do uspeha kolesarskih destinacij je, da dobro poznajo ciljne segmente kolesarjev in njihove potovalne motive ter jim prilagodijo ponudbo. Na podlagi vaše edinstvene identitete, vizije in razpoložljivih sredstev, vam pomagamo opredeliti segment kolesarjev, kateremu lahko v največji meri izpolnite potrebe in zahteve.

3.

IZGRADI

Poti za kolesarjenje so več kot samo infrastruktura. So izkušnja za obiskovalca in ključni element kolesarskega turističnega produkta. Bolj kot so poti edinstvene in kvalitetne, bolj je zaželjena destinacija. Razgledna kolesarska pot, mreža enoslednic ali kolesarski park lahko tako definirajo destinacijo. Destinacijam pomagamo z načrtovanjem različnih kolesarskih tur in izgradnjo kvalitetnih in trajnostnih kolesarskih poti, oziroma adaptacijo obstoječih, ki ustrezajo izbranim ciljnim segmentom.

4.

RAZVIJ

Destinacija mora v polni meri izkoristiti prednosti kvalitetne kolesarske infrastructure in
upoštevati specifične potrebe ter zahteve kolesarjev. Destinacijam pomagamo pri izobraževanju in prilagoditvah obstoječe ponudbe ter razvoju kolesarjem specifične ponudbe, kolesarjem prijaznih
namestitev, transporta, itd.

5.

DELI

Strastnim kolesarjem kolesarjenje pomeni več kot šport. Predstavlja jim način življenja. Zato klasično trženje ni primerno, temveč je potrebno s strastnimi kolesarji graditi dolgoročne odnose. Z obširnim poznavanjem kolesarske skupnosti vam omogočimo vzpostaviti dolgoročne odnose z izbranimi ciljnimi skupinami, ki temeljijo na medsebojnem spoštovanju in zaupanju.

6.

OCENI

Vpogled v zadovoljstvo kolesarjev z vašo ponudbo je kritičen element za uspešen razvoj kolesarske destinacije. Pomagamo vam meriti zadovoljstvo obiskovalcev ter prepoznati morebitne vrzeli, ter dodatne zahteve ter podati jasna priporočila za izboljšavo.

12 NASVETOV ZA RAZVOJ 

GORSKOKOLESARSKEGA TURIZMA

KONTAKT

Alliance ASE

Reska ulica 17

1000 Ljubljana

Slovenija, EU 


Tel: +386 31 338 603

E-mail: info@aliansa.eu


OSTANITE POVEZANI
Naročite se na mesečne napotke za razvoj kolesarskega turizma

Zainteresirani? Z veseljem bomo z vami delili naše izkušnje ter vam pomagali poiskati najprimernejšo rešitev.